PREES

 back to home 

 

 

EXISTENCIAS TEMPORALES II
VEO FRIIS JESPERSEN
07.09.18 – 29.09.18

FERNISERING 7. september kl. 17.00 - 20.00

PRESSEMEDDELELSE RØM glæder sig over at præsentere EXISTENCIAS TEMPORALES II - en soloudstilling af Veo Friis Jespersen.


Udstillingens titel EXISTENCIAS TEMPORALES II betyder på dansk midlertidige eksistenser II og taler dermed ind i RØMs vilkår, som midlertidigt udstillingssted. Friis Jespersen har ladet sig inspirere af stedets karakteristiske og slidte udseende, som tidligere papirhandel. Hun skaber en totalinstallation i rummet med forskellige værker (installation, skulptur, fotoarbejde osv.), der alle forholder sig til begreber som rum, lys, transparens, væren og perception. Det ukendte; delvist skjulte, det bevægelige og foranderlige er tematiske omdrejningspunkter i Friis Jespersens praksis, som i RØM får et godt mod- og medspil i forhold til udstillingsrummets stærke karakter og atmosfære.


EXISTENCIAS TEMPORALES II består af nye værker, der er i åben dialog med det omgivende, og som inviterer ind i et andet form for rum end det umiddelbare og velkendte. Dermed bliver det transformationen af rum samt den enkeltes mulighed for erfaring og sansning, der sættes i spil.


Et hvidt, delvist transparent, plastiknet, hænger ned fra loftet og skaber, sammen med noget bearbejdet krydsfinér på gulvet, en stor, åben skulpturinstallation. I et hjørne genspejles en del af gulvet og dets møde med væggen, som en del af installationen og omgivelserne, imens en tredelt skulptur hænger ned fra loftet i den bagerste del af rummet. Denne tredelte skulptur indeholder spejlflader, der grundet værkets bevægelige karakter, hele tiden forandrer, hvad der spejles. Friis Jespersen vil med andre ord sætte det samlede rum i svingninger fra gulv til loft, hvorved højden, lyset, gulvet og hele atmosfæren i rummet intensiveres.


Titlen på udstillingen refererer dels til Friis Jespersens soloudstilling; EXISTENCIAS TEMPORALES i det ligeledes kunstnerdrevne udstillingssted WORM i Chile i 2014.


Veo Friis Jespersen er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1986-1994). Hun har blandt andet udstillet på Den Frie, Viborg Kunsthal, Kunsthal Charlottenborg, Esbjerg Kunstmuseum og Glyptoteket. Internationalt bl.a. på ”MAM”; Museo De Arte Moderno, Chile og ”Worm Gallery”, Valparaiso, Chile.


Veo Friis Jespersen er desuden medstifter og medlem af Skulpturi.dk. Se mere på www.veofriisjespersen.dk.


EXISTENCIAS TEMPORALES II kan opleves til og med den 29. september 2018.
ÅBNINGSTIDER Torsdag 13-17 / Fredag 13-17 / Lørdag 11-15 / eller efter aftale


RØM er et eksperimenterende udstillingssted drevet af billedkunstnerne Louise Langgaard, Jakob Hunosøe, Anne Torpe, Jeanette Hillig samt kurator og kunstformidler Rebekka Elisabeth Anker-Møller.
Grønttorvet 24, 2500 Valby www.roem.dk

 

 
 


 

 
    back to home